HTML

Kommentek

  • *Runaway*: Hat igen, igy-igy. :) (2013.09.01. 13:51) Keresni valakit...
  • juszén_nagy_király: fight club (2008.09.21. 11:50) Kalózélet karrier helyett!
  • Sub: Nem törvényszerű a pusztulás, és hála Istennek sokan tesznek ez ellen - már a felsőbb rétegekben i... (2008.05.29. 00:52) A teremtés koronája I.
  • sub: Grat :) (2008.01.04. 16:24) B.U.É.K.
  • sub: Nem hülyeség ez a latinlover-ség :) De komolyan, mindenkinek táncolnia kéne! Parkettre fel! (2007.12.18. 23:12) non verbal

Témák

Civil kurázsi

2007.10.09. 08:39 gondoljbele

Sokan mondogatják e hazában, hogy nem jól mennek a dolgok. Másképp kellene csinálni ezt azt. A politikusok mind hazudnak, vagy legalábbis sokat beszélnek, üreset a hasunkba, a ház meg közben összedől, és a sok bába közt elveszik a gyerek. Az ember nem is tudja hirtelen, mihez kezdjen. Tanácstalanságában csak panaszkodik és leorrol mindenkit, közben a ház összedől, a kert elgazosodik, a gólya pedig más kéményén rak fészket.

Elmesélünk egy történetet. Egy történetet, ami a civil kurázsiról, a tenni akarásról, a jószerencséről és a teremtésről szól. Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy Újlipótváros, annak volt két utcája, s e két utca sarkán egy parkolót körülvevő virágágyás borzolta az ottlakók kedélyeit. Mert eme virágágyás tele volt gazzal, szeméttel, csirkecsonttal és üres borospalackokkal; a kutyák is ezt használták ürítésre. Az egyik napon két fiatal, egy fiú és egy lány,  kiültettek egy kis virágot és írtak egy táblát, amin ez állott:

"Szia! Én vagyok a Kicsi Virág. Kérlek ne vigyél el, ne szennyezz be és vigyázz rám. Új szomszédoknak is örülnék, mert Gyom Gyuri és Gaz Giz nem túl jó társaság!"

Nemsokára a kis virágnak új szomszédjai lettek, mert a lakók is ültettek bele új virágokat, mígnem aztán csaknem teljesen kipucolták a virágágyás egy részét. A két fiatal a ház lakóit kupaktanácsra hívta, ahol megbeszélték, hogy az egészet meg kellene rendesen csinálni, új földdel, új növényekkel, kerítéssel. Így is lett. Rendszeressé váltak a kupaktanácsok, a földcserét az önkormányzat nagy örömmel elvégezte, közben elkészült a kerítés is, majd október elején sor került a közös ültetésre. Új otthont kapott megannyi mahónia, sárga pimpó, orbáncfű és kékszakáll, meténgek és kövérkék, borostyánok és vadszőlők. Ez a virágágyás ma is vígan zöldell Újlipótvárosban. Aki kíváncsi rá, sétáljon végig a Radnóti Miklós utcán; meg fogja találni.

Megszületett egy kívánság, amit a lakók vágyai is tovább szőttek, és mindenkiben megjelent a tenni akarás. Sokan mégis azt mondták, ez nem az ő feladatuk, mert a föld közterület. Sokan nem voltak hajlandók anyagiakban segíteni, azt gondolván, hogy az egész úgyis kárba vész, nem készül el, ellopják a virágokat, ledöntik a kerítést, és így tovább. Ám hála Istennek akadtak olyanok, akik hittek ebben a mesében. Elhitték, hogy a vágy elég, a hit elég, és minden összejön. És így is lett. Amikor szükség volt a segítségre, mindig megkapták valakitől. A növényekre a pénzt a lakók adták össze, a szerszámokat megvették önerőből, és a fizikai munkát is közösen végezték. Nem várták meg, amíg a szájukba repül a sült galamb, és nem ijedtek meg az akadályoktól. Még csak nem is az ő tulajdonukban állt a virágágyás, de ők mentek el minden nap mellette. Az ő életterük volt. Az ő környezetük. Természetes, hogy gondozni szerették volna.

Aki változtatni szeretne, változzon. Aki tenni szeretne, tegyen. Egy feltétele van, hogy az álma valóra váljon: higgyen benne. Ilyen egyszerű. Mert az Élet megad mindent, nem számít mennyit és mikor. Ez a történet rá a bizonyíték...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gondoljbele.blog.hu/api/trackback/id/tr88190930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása