HTML

Kommentek

  • *Runaway*: Hat igen, igy-igy. :) (2013.09.01. 13:51) Keresni valakit...
  • juszén_nagy_király: fight club (2008.09.21. 11:50) Kalózélet karrier helyett!
  • Sub: Nem törvényszerű a pusztulás, és hála Istennek sokan tesznek ez ellen - már a felsőbb rétegekben i... (2008.05.29. 00:52) A teremtés koronája I.
  • sub: Grat :) (2008.01.04. 16:24) B.U.É.K.
  • sub: Nem hülyeség ez a latinlover-ség :) De komolyan, mindenkinek táncolnia kéne! Parkettre fel! (2007.12.18. 23:12) non verbal

Témák

Gazdaságkor végén, az Újvilág elejére:

2007.11.26. 22:37 gondoljbele

Jelentsük ki: a jelenlegi rendszer egyértelműen a Nyugatnak kedvez, aki jólétét és hihetetlen fejlődését nekünk, fejlődő és szegény országoknak köszönheti. Nincs ez így jól! Észre kell vennünk: a jövő gazdasági modellje nem a korlátlan növekedés. Nem a korlátlan gazdagodás. Nem a korlátlan fogyasztás. Nem hihetjük el komolyan azt a nyugati ígéretet, hogy egyszer majd mindenkinek álomfizetése lesz és kocsival fog munkába járni. Mert ez nem igaz. Ez a rendszer csak annak jó, aki kitalálta, éppen ezért igazságtalan rendszer. Törekednünk kell tehát az egyensúlyra! A jövőben a világgazdaság feladata, hogy egyensúlyt teremtsen, és hogy felkarolja az elnyomottakat, megadóztassa a gazdagokat, hogy a közösségi elvek feltétlenül érvényesüljenek a világon. Fel kell ismernünk azt a régen elfelejtett tényt, hogy ami jó a közösségnek, az jó nekünk is. A munkánk célja a teremtés, és nem a termelés. Szórakozásunk nem a fogyasztás, hanem a megélés. Túlélésünk és létbiztonságunk alapja pedig nem az önzés, hanem az együttműködés.

 

Támogasd nemzeted termékeit; kerüld a multikat; ne add el nemzeti kincseidet; szerezz érvényt jogaidnak; válassz olyan munkát, ami építi, és nem ami rombolja a közösségünket. Végül adj hangot a véleményednek, és oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel, családoddal a gondolataidat. Kezdj el építeni egy szebb világot, vagy csak lásd másképp. Ez a titka a változtatásnak.

Sub

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gondoljbele.blog.hu/api/trackback/id/tr42243060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása