HTML

Kommentek

  • *Runaway*: Hat igen, igy-igy. :) (2013.09.01. 13:51) Keresni valakit...
  • juszén_nagy_király: fight club (2008.09.21. 11:50) Kalózélet karrier helyett!
  • Sub: Nem törvényszerű a pusztulás, és hála Istennek sokan tesznek ez ellen - már a felsőbb rétegekben i... (2008.05.29. 00:52) A teremtés koronája I.
  • sub: Grat :) (2008.01.04. 16:24) B.U.É.K.
  • sub: Nem hülyeség ez a latinlover-ség :) De komolyan, mindenkinek táncolnia kéne! Parkettre fel! (2007.12.18. 23:12) non verbal

Témák

Türelmi Zóna

2008.06.07. 23:08 gondoljbele

Lehet, hogy egy szép napon nem lesz többé ősi mesterség, de ha már számolnunk kell vele napjainkban, akkor azt hiszem ezt megfelelően ellenőrzött módon kéne tennünk. Számtalanszor hallunk olyan híreket, hogy utcalányokat adnak-vesznek, rabságban tartják őket, kihasználják  és verik őket, mint régen a rabszolgákat. Legtöbbjükről az alvilág gondoskodik, nem éppen etikus módon. Arról nem is beszélve, hogy a prostituáltak bizonyos százaléka betegséget hordoz, amellyel kénytelen-kelletlen megfertőzi drága kuncsaftjait.

A jelenlegi megoldás az, hogy a prostitúció nem engedélyezett, türelmi zóna nincs, hivatalosan nem űzhetik az ipart, ráadásul a törvény a nőket súlytja elsősorban. Íme egy alternatíva:

A prostitúció kényszerpálya - a nők kényszerből lépnek erre az útra, amiből aztán az alvilágnak és a társadalom ítéletének hála alig lehet kikecmeregni és normális életet kezdeni. Nem a nők tehetnek róla, hogy alig akad munkájuk, és azért sem lehet őket hibáztatni, hogy abból a bizonyos szolgáltatásból próbáljanak megélni. A prostitúciót ráadásul a férfiak által támasztott kereslet generálja, nem a nők százainak hadrendbe állása.

A jövőben jelöljünk ki a nagyobb városokban olyan türelmi zónákat, amelyek hatóságilag ellenőrzöttek, biztosítják a lányok és a kuncsaftok egészségét, a prostituáltak munkájának legalitását, szabályosságát és az alvilág kizárását. A türelmi zónákon kívüli szolgáltatás-nyújtás tilos, a törvényt sértők közül pedig ne a szabálytalan lányokat büntessük, hanem azokat a férfiakat, akik igénybe veszik szabálytalan szolgáltatásaikat. Egy türelmi zónával mindenki tudná, hova kell menni, ha szorít a gatya, elismernénk végre azt, hogy ma is LÉTEZIK a prostitúció, és pusztán azért, mert LÉTEZIK, igenis foglalkozni kell vele, és biztos megoldást kell rá nyújtani. Nem lehet ellenző szempont az sem, hogy az ilyen meg olyan vallás szerint isten milyen módon fog majd minket a pokolba küldeni azért, mert a paráznaságot holland módra kitesszük az utca kirakatába - szerintem nagyobb bűn magára hagyni a prostituáltakat (akik ugyanúgy tagjai közösségünknek), mint korrekt életteret biztosítani nekik egy emberhez méltóbb környezetben.

Ezzel párhuzamosan azokat a településeket vagy élettereket, ahol a mélyszegénység miatt a nők prostitúcióra kényszerülnek, fel kell karolni, és szociális beavatkozásokkal, új munkalehetőségekkel és a nők tudatos képzésével olyan jövőképet kell nekik adni, ami kizárja a prostitúció lehetőségét. Magyarán szólva a szegény rétegeket önfejlesztésre, önképzésre kell fogni, hogy kiutat találjanak a reménytelenségből. A türelmi zóna tehát csak átmeneti megoldás, de megoldás addig, amíg a mélyebben rejlő okait fel nem számoljuk.

sub

Szólj hozzá!

Címkék: alternatíva

A bejegyzés trackback címe:

https://gondoljbele.blog.hu/api/trackback/id/tr26508942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása